Om Oss


Historia

Alfred Johansson charkuteri har en lång och lite ovanlig historia.
Alfred och Kristina Johansson hette paret som startade företaget redan 1884 på Kroksbäck i Malmö. Alfred gick bort redan 1919, men Kristina drev företaget vidare i många år. Företaget gick sedan i arv inom familjen tills nuvarande ägaren Stig Ohlsson köpte det 1994.

1986 flyttade företaget till sin nuvarande adress på Agnesfridsvägen i Malmö.
Då var ytan 700 kvadratmeter och personalen uppgick till 5 personer. 1997 hade omsättningen skjutit i höjden och fabriksytan ökades med 400 kvadratmeter. 2000 var det dags för en ytterligare tillbyggnad på 300 kvadratmeter, och 2012 ytterliggare en på 110 kvadratmeter.

Stig Ohlsson, eller Stickan som han kallas, är idag ensam ägare till det 2500 kvadratmeter stora företaget med 17 anställda.
På det stora hela kan man säga att det fortfarande idag är ett familjeföretag, de flesta som jobbar här har släktband med Stickan.

I företagets tidiga historia skedde försäljningen av produkterna via de 12 butiker som fanns runt om i Malmö. Idag levereras produkterna med 3 egna kylbilar och täcker ett stort område i sydvästra Skåne.

Från Helsingborg ner till Ystad med störst koncentration runt Malmö.

Kunderna är fränst restauranger, hotell, storhushåll och grossister som får sina varor precis som de vill ha dem.

“Kunden bestämmer själv hur de vill ha produkten. Eftersom vi har egen charktillverkning och styckning så kan vi vara flexibla, säger Stickan”

 

 

Egen förpackning

Egen chark

Egen styckning